Think Different - Go Crazy
08 februari 2015 
1 min. leestijd

Think Different - Go Crazy

Een van mijn favoriete boeken is toch wel de biografie van Steve Jobs. Nu ben ik al langer fan van Apple producten, maar dit boek gaf me de achtergrond over hoe de producten tot stand kwamen. Maar ook wat een visie en de vasthoudendheid (of het ontbreken daarvan) kunnen betekenen voor een bedrijf en haar medewerkers.

Goeie kunstenaars kopiëren. Grote kunstenaars stelen

De keuze in en voor het Operating System, de Apple Stores, het jatten van goede ideeën maar vooral de visie van Steve Jobs hebben mij geïnspireerd.

Nou was Steve zeker niet de makkelijkste man, verre van. Hij was een echte ‘bully’. Maar blijkbaar is dat de prijs die hij heeft willen betalen.

Stelen van Steve Jobs

Ik zie op internet vele filmpjes en blogs over Steve Jobs zodat je bijvoorbeeld kunt presenteren zoals hij dat deed. Maar geloof me, je leert dat niet door het zomaar na te doen. Je hebt inzicht nodig in zijn manier van denken. Hoe deed hij de dingen zoals hij ze deed en welke overtuigingen zitten daarachter.

Ben jij ook speciaal?

Steve voelde zich altijd bijzonder en koos ervoor te werken met de besten. Het kon altijd beter en verlangde grote dingen van zijn mensen. Hij legde de lat dus hoog! Misschien wel door zijn vader, die zelfs oog had voor de onderdelen die je niet kon zien.

Geluk speelt mee. Als je het ziet.

Nou zijn er veel mensen die vinden dat hij ook veel geluk had. En dat klopt. Hij woonde in de juiste buurt en had toegang tot bedrijven als Atari. En laten we niet vergeten, zonder Steve Wozniak was het misschien nooit zover gekomen.

Liever je hypotheek afbetalen…

Maar er woonden meer leeftijdgenoten in dezelfde straat. En er waren meer mensen bevriend met Wozniak. Als je als missie hebt om ‘een deuk in het universum te slaan’, dan bereik je meer dan wanneer je aan het sparen bent voor de zomervakantie. Of bezig bent met het afbetalen van je hypotheek of je pensioen aan veiligstellen bent.

Denk veel groter. Belachelijk groot!

Maar om zo’n missie te kunnen formuleren heb je bepaalde overtuigingen nodig over jezelf. Als jij bijvoorbeeld over jezelf denkt dat je als dubbeltje nooit een kwartje zal worden, beperk je jezelf. Dus denk groot, denk in mogelijkheden, blijf jezelf verbeteren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen