Groeien in BewustzijnVan meditatie tot manifestatie

>> Start: 20 januari 2023

Je kunt alles wensen. Ik laat je voelen hoe je dat manifesteert.

 

Ik geloofde het eerst zelf niet.

Dat hele manifesteren.


Je weet wel, iets aan het universum vragen.

Maar ondertussen weet ik wel beter.


Ik heb in mijn leven zoveel gemanifesteerd.

Dat ik er bijna bang van werd.


Een hypotheek, zonder dat ik de juiste inkomsten had.


Een auto, tot op het merk nauwkeurig.

Diverse banen, ook tegen alle verwachtingen in.


En mijn hele ondernemerschap, is een opstapeling van manifestaties.

null

"Het is heel anders dan ik altijd had gedacht.

En ook anders dan je in moderne boeken leest.

Nee, simpel aan het universum vragen.

Zo werkt dat niet."

Het voelde alsof ik vooruit geduwd werd.

"Ik moet iets met dat manifesteren." Hoorde ik mezelf zeggen.


Want eerst wilde ik een online meditatietraining voor je maken. Ik wilde je een meditatie methode leren die mij zo ontzettend veel inzicht heeft gegeven, waardoor ik mijn leven en mijn bedrijf een enorme boost heb gegeven.


Maar toen de training klaar was, dacht ik dat het nog leuker zou zijn als ik er een online retreat van zou maken.

Omdat je dan niet alleen een meditatie methode leert, maar jezelf ook onderdompelt in een oase van rust op een manier dat het onderdeel is van je dagelijks leven.


En toen kwam de ingeving.

Het was ook zo logisch.

Deze hele retreat/training gaat over manifestatiekracht.

"Ik kan nu meer afstemmen op wat er mag gebeuren"
Wat heb ik geleerd van Groeien in Bewustzijn; door mee te doen ben ik me bewust geworden dat mijn lichaam en geest een stukje is van het geheel met alles erop en eraan. In de stilteweek zijn er zoveel "zaken"  weer open gegaan bij mij. Ik heb ze gezien, gevoeld en omhelsd. Daardoor kan ik nu meer afstemmen op dat wat er mag gebeuren. Ja, er is meer ruimte gekomen, meer verbinding met mezelf en met andere mensen
Riene
"Steeds meer technieken om mezelf te helpen"
Ik leer steeds beter mijn binnen-en buitenwereld te onderscheiden. Elke dag 's morgens en 's avonds mediteer ik voor het slapen gaan. Om de andere dag ook vroeg in de avond. Zo fijn dat ik steeds meer technieken weet om mezelf te helpen.
Ineke

Ik had het zelf niet eerder gezien.

Nou ja, wel gezien.

Maar ik ben hardleers.

Ik luister niet altijd naar ingevingen (klinkt bekend?)

Nu zet ik wel door.

Dus mijn vraag aan jou is:


Heb je zin om mee te doen?


Zelfs al weet je niet wat je zou willen manifesteren.

Dan is dit een uitgelezen kans om erachter te komen.


Sterker nog, het is best wel een voordeel als je het niet weet.

Want je zou jezelf weleens te klein kunnen houden.


Maar ik daag je graag uit tijdens deze online retreat.


Doe je mee? 


Deze online retreat bestaat uit:

 • 1 Kick Off webinar met uitleg over de online retreat op 20 januari 
 • 7 videolessen waarin je in kleine stappen de meditatie methode leert, waardoor je steeds meer in je lichaam komt.
 • 4 video Masterclasses met daarin een verdieping van de techniek en de stappen van meditatie naar manifestatie
 • Iedere dag een bewustmakende oefening die je niet veel tijd kost, maar wel veel oplevert.
 • Bonus #1: 6 unieke manifestatie meditaties die je doet voor het slapen gaan.
 • Bonus #2: Support tijdens de online retreat in een speciale groep op de ledensite (geen Facebook)
 • Bonus #3: Je houdt voor altijd toegang tot alle opnames en videolessen

Er staat je werkelijk niets meer in de weg om volop mee te gaan in de flow van het manifestatieproces.


"Zelfs wandelen was anders"

Innerlijke rust, creativiteit, eenvoud, fine-tuning. Een weg zoeken in, hoe ga je om met datgene waar je aan gewend bent: dagelijks ritme, automatische handelingen, vanzelfsprekende acties, reacties. In plaats van blijven doen waar ik op dat moment mee bezig was en tegelijkertijd een ander aanhoren kwam het idee: als je, zo mogelijk, even de tijd neemt om te luisteren, luisteren met aandacht (+ neusademhaling), luisteren vanuit innerlijke rust..... 😊


Zelfs wandelen was anders, stapte stiller, was bewuster van mijn voetstappen, mijn lichaam, mijn adem. Dat was fijn om te doen en bedacht om voortaan 'interval-wandelen' te doen, afwisselend gewoon sneller stappen en op de stille bewuste manier. Verademing, zo dicht bij mezelf.....

Winny

"Ik verlang zo naar eenvoud in mijn leven"
Manifesteren doe ik en boeit me al heel lang. Doelen stellen?!? Brrr... daar was ik huiverig voor, dacht als ik eenmaal een doel gesteld had er niet van af te kunnen wijken, me eraan te moeten houden, bij voorbaat dat het niet haalbaar is, dat ik het ALLEEN moet doen. Gaandeweg geleerd dat ik het (weer) te moeilijk en ingewikkeld voor mezelf maakte en gelukkig ook hoe het wel zou kunnen werken. Lukt niet echt, dacht ik soms, maar realiseer me sinds kort dat er wel degelijk een aantal zijn uitgekomen, dat ons leven prettiger is geworden. Zo dankbaar daarvoor. Ik verheugde me dan ook op de live sessie. Een cadeautje, the missing link: de meditaties om te focussen, de eenvoud. Ik verlang zo hevig naar eenvoud in mijn leven, heb dit een tijd terug gemanifesteerd en het kwam op mijn pad, het 'is'.
Roos
"Als iemand het kan, kan jij het ook"

Zelfs nu de online retreat gedaan is, breng ik nog dagelijks stilte in mijn routine, het helpt me om me bewust te worden van verhalen die ik maak in m'n hoofd en om meer vertrouwen te krijgen in de kracht van het universum.


Wat er mij ook bijblijft is een zin van Frank: als iemand anders het kan, kun jij het zeker ook. Dit geeft me echt een boost en heeft me geholpen om tot het manifesteren te komen en anderen er ook van te laten meegenieten. Ik ben dankbaar dat ik mocht deel uitmaken van de retreat  en ook dat Frank deze kennis met ons wou delen.

Gaelle

"Speels, leuk en gaf me ook nog eens rust"

Door de training Groeien in Bewustzijn heeft Frank mij geleerd hoe meer te voelen en minder in je hoofd te zijn. De vorm van een retraite maakte me bewust over hoeveel je eigenlijk binnen krijgt aan balast via de sociale media (ook al kijk ik alleen positieve berichten). De meditatie-techniek was heerlijk: doe deze nu dagelijks, inmiddels ook zelfstandig. Ook de focus op wat je NU al aan het manifesteren bent, zonder dat je dat zo in de gaten had, was leuk. Ik ontdekte de fijne dingen die ik manifesteer, maar ook de minder fijne! Waardoor je leert je focus te veranderen in gevoel maar ook in je gedachten. De training was speels, leuk en gaf me ook nog eens rust. Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan: heel veel dank Frank voor de mooie inzichten!

Thirza
"Een groter gevoel van rustig en gelukkig zijn"

Ik meldde mij aan vanuit grote nieuwsgierigheid naar jouw benadering van Vipassana, waarin ik intens geoefend heb van 1994 tot 2008 via retraites. Deze vroegere strenge Vipassana ervaringen gaven veel inzicht. Die periode vormde mij met veel meditatie-ervaring en kennis van het boeddhisme. Ik bleef rondtollen rond, bv met somberheid. Uitwisseling met anderen was er heel weinig. 


In tegenstelling tot jouw inspirerende en vreugdevolle meditaties, want die zijn echt fijn.

Ik werd er op slag vrolijk van. 


De werking van de retraite Groeien in Bewustzijn was heerlijk en eerlijk. Veel contacten met gelijkgestemden, zowel reagerend als het krijgen van reacties. Ik voelde hoezeer ik genoot van de vrijheid die ik nam. Oude patronen werden nog meer gewist dan ik al gedaan heb.


Ik ben ook fysiek door een reinigingsproces gegaan, maag- en darmgevoeligheden werden duidelijk en zijn nu weg. 


Voor nu? Ik heb een groter gevoel van rustig en gelukkig zijn. Ik ben je zeer dankbaar.

Pien

"Ik voel nu al een duidelijke positieve flow van energie "

Intussen meer dan een jaar geleden, begon ik aan : « Starten met mediteren én volhouden » met Frank Bruining. Door omstandigheden en veel smoesjes, bleef ik niettemin in de startblokken staan. Wanneer ik de uitnodiging kreeg om deel te nemen aan een online retreat « Groeien in Bewustzijn », voelde ik onmiddellijk een impuls om mee te doen. Verder wist ik niet wat ik kon verwachten en wat het me zou brengen. Ik had me namelijk al ingeschreven voor meerdere programma's zonder er echt aan te beginnen.


De retreat is een combinatie van meditaties, opdrachten en inzichten. Maandag was de start moeilijk. Doordat ik helemaal niet kan reken op steun van mijn omgeving, was het ingewikkeld om de nodige tijd vrij te maken en binnen de gesuggereerde bakens te blijven evolueren. Het lukte me niet om de nodige stilte te vinden, ik begon te twijfelen en voelde me ellendig. Echter, dankzij de steun en aanmoedigingen binnen de groep hield ik vol. Ik heb nog een lange weg te gaan, het zal af en toe zwaar zijn om door te zetten maar ik voel nu al een duidelijke positieve flow van energie en heb er vertrouwen in dat ik nog verder zal Groeien in Bewustzijn alsook op andere vlakken.


Ik voel zoveel dankbaarheid jegens Frank Bruining (en zijn team) dat ik kon Groeien in Bewustzijn binnen een geweldige groep. Dat de toegang tot de retreat toegankelijk blijft en ik dus kan terugvallen op de nodige informatie, steun en meditaties maakt het helemaal af na deze mooie veelbelovende start.

Fabienne
"Het genie beheerst de chaos"

De afgelopen 7 dagen heb ik de retreat Groeien in Bewustzijn gevolgd bij Frank Bruining. Daarvoor had ik alleen online sessies van hem  gevolgd van het Sjamanistisch Geheim, het Pad van de Sjamaan en ben ik geabonneerd op zijn maandagochtend -meditaties, maar bij deze retreat heb ik ook zelf online deelgenomen. 


De fijne, positieve uitstraling, communicatie en coaching van Frank nodigden mij hiertoe uit om te bewerkstelligen dat ik meer in verbinding met mezelf zou gaan functioneren, meer in balans en ik heb in deze retreat daar zeker tools voor aangereikt gekregen.  Ik wilde graag beter leren mediteren om een gewenste staat van zijn daartoe te bereiken. En leren manifesteren.


Ik lees op Frank's site wel eens dat e.e.a op de site of tijdens workshops chaotisch overkomt. Ik heb dat zelf ook wel eens ervaren, maar wil daaraan een ooit gelezen tegeltjeswijsheid  toevoegen...."het Genie beheerst de Chaos"


Frank streeft perfectie na en heeft veel te bieden, maar dat nou net niet alles helemaal perfect is maakt ook dat er een zekere laagdrempeligheid heerst, waardoor men een veilig klimaat ervaart om te delen en daarmee eigen persoonlijke processen in gang kan weten te zetten. En het feit dat je moet zoeken, maakt ook dat je het  echt wil vinden.Ik vond het op voorhand lastig om alles wat binnen de retreat werd aangeboden binnen die dagen gepland te krijgen, maar door er toch voor te kiezen, heeft me het juist veel gebracht. Ik moest er dingen voor laten, die ook best wel een tandje minder konden en dat beviel eigenlijk heel goed.


Ik ben Frank dankbaar dat hij dit faciliteert en voor zijn betrokkenheid en passie waarmee hij te werk gaat. Ook is bijzonder prettig dat er een grote vrijheid geboden wordt,  er wordt geadviseerd, maar er is geen dwang. Eigen keuzevrijheid staat voorop. Zo kan iedereen toch zijn/haar eigen tempo en inbreng zelf bepalen.


Deze retreat heeft mij zeer geholpen  nog bewuster keuzes te maken dan voorheen en mezelf te stimuleren te streven naar balans. In de besloten deelnemersgroep van de retreat werd veel gedeeld en gespard, wat ook weer toevoegt. Kortom, ik raad iedereen aan eens zo'n retreat aan te gaan als het op je pad komt en je voelt..JA. Dus nogmaals dank aan met name Frank, maar ook voor de input van alle andere deelnemers aan de retreat.

Sylvia

"Ik ging van hallelujah naar een diepe teleurstelling"

Ik ben een aantal jaren bezig met de thema's van mijn leven met als grote held (de cursussen v) Joe Dispenza, Eckart Tolle, en nog wat meer, allemaal in de VS. En Ik ben jou toevallig tegen gekomen door de algoritmes. Een jaar of wat geleden. Ik was aldoor op zoek naar Nederlandse content, maar het is ook een ware zoektocht gebleken om mensen/sites online te vinden die een beetje bij je passen. Daarnaast ben ik van de weeromstuit wat vrienden en mijn zus voorzichtig aan het coachen, maar heb ervaren dat dit soort werk soms ook een eenzaam gebeuren is.


Dus ik dacht dat ik Frank tegen kom is een teken van het universum. En zo zie ik het inmiddels ook.


Ik vind op je site eigenlijk alles wat ik nodig heb en je meditaties zijn ook praktisch te integreren in je dagelijkse leven. Je live webinars zijn bijzonder prettig, vooral hoe je de processen van iedereen kan ombuigen, verheft tot iets dat eigenlijk voor ons allemaal geldt. Dank daarvoor.


Groeien in bewustzijn ben ik nog aan het verwerken. Hoewel ik de cursus voor de tweede keer volgde haalde ik er veel meer uit. Ik denk omdat je specifieker was in hoe je positieve energie kan binnenhalen. Is het daarnaast misschien een idee om de ademtechniek in de focus opdrachten iets meer te benoemen. Zodra ik niet meer focus op de neus en moet focussen op iets in mijn lichaam wil mijn ademhaling opeens ook aandacht.


Halverwege de cursus ging ik van hallelujah naar een diepe teleurstelling in mezelf omdat ik me opeens liet triggeren op een huishoudelijke echtelijke ruzie. Ik was in een positieve flow en een paar uur later. Tja, ook dat was een leerzame ervaring, te ervaren dat het universum je geen cadeautjes geeft, omdat je denkt dat je goed bezig bent.


Dank je wel.


Hartelijke groet van A. K.

Annemieke
"Ik was sceptisch"

Ik begon met de cursus omdat ik nieuwsgierig was naar het “manifesteren” . Ik liep vast in mijn eigen proces , perfectionist, de lat hoog en wilde verandering, een leuker leven.


Ik was sceptisch omdat ik al heel veel cursussen heb gedaan die veel beloofden en mij niet veel op hebben geleverd. In het begin leek het wel heel simpel maar schijn bedriegt.


Na een paar dagen de meditaties en oefeningen doen (en soms niet) voelde ik blijdschap, keek uit naar de uitwisseling met de groep, was er veel herkenning en gebeurde er van binnen veel. Inzichten die boven kwamen door het doen van de opdrachten die me verder hielpen.


Ik wilde een leuker leven en heb mijn speelse kind gevonden! Mijn “blauwe aap”. Ik wordt een leuker mens voor mezelf en mijn omgeving.


Dankzij de handvatten kan het alleen maar sterker worden .Ik verheug me op een vervolg. Ik kan iedereen die een stap wil zetten in zijn ontwikkeling of verandering wil deze cursus aanbevelen. Het is de investering dubbel en dwars waard. Dank Frank!!


Verenique van Ecke

Coach- trainer

Verenique

"Bewuster dat hartsverlangen bijsturen en vormgeven"

Groeien in de concrete beweging naar bewust-zijn, ervaren, waarnemen wat is in en buiten mezelf, en daarin erg zuiver te worden. Her-tunen, telkens weer.


Jouw cursus is in essentie een groeiweg die de beweging in gang zet om-telkens weer- bewuster dat hartsverlangen bij te sturen en vorm te geven.


Dit is zeer gebald wat ik ervaar. Want soms is het zo dat in mijn leven, net als dat van ieder ander, er een soort stop zit op die groei. En wat bleek? Ik had opeens wel toegang tot mooie en eerlijke herinneringsmomenten. 


Het is jouw authenticiteit die maakt dat wat je overbrengt, gehoord wordt. 

En het is die typische unieke Frank-authenticiteit die mij zo dankbaar maakt, en waarbij ik de klik voel naar mijn hartsverlangen en de uitingen ervan terug zie en voel. Mercietjes daarvoor! 


Tot nog eens,

Lieve Cuppens

Kick off webinar >> 20 januari 2023

Een motiverend webinar, met uitleg over de verschillende onderdelen en hoe je deze retreat zo optimaal mogelijk voor jezelf kan laten verlopen. Plus een opstapje naar je eerste manifestatie. Een opname wordt gemaakt.

7 Videolessen als basis voor je manifestatiekracht

Iedere dag doe je een nieuwe les die voor je klaar staat op de ledensite. Stap voor stap leer je de meditatie methode die je volledig in je gevoel brengt. Dit is de basis voor manifestatie zoals die je nergens anders kunt leren. De methode is gebaseerd op Vipassana (inzichtmeditatie).

 •      Les 1: Start met rust
 •      Les 2: Houd focus
 •      Les 3: Blijf alert en ontspannen
 •      Les 4: Ontwikkel lichaamsbewustzijn
 •      Les 5: Het effect van sensaties en gedachten
 •      Les 6: Verdieping van je bewustzijn
 •      Les 7: Bewustzijn en vrijheid
 •      Ontdek je droom en hoe het voelt
 •      Ontdek wat je tegenhoudt
 •      Zo zorg je dat je droom groter wordt dan je angst
 •      Zo bewaak je de stilte
 •      Jouw kwaliteiten van zijn
 •      Zo maak je jouw kwaliteiten tastbaar en voelbaar
 •      Het manifestatieproces
 •      Keuzes maken
 •      Trainen van je opmerkzaamheid
 •      Het verschil tussen ego en geen ego
 •      Doorlopend manifesteren
 •      Omgaan met het HOE
"Het heeft van mij een gelukkiger en completer mens gemaakt"

Nieuwsgierigheid en de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling motiveerden me om Groeien in Bewustzijn te volgen.


Met zangmeditatie was ik vroeger al vertrouwd, maar stiltemeditatie, niet gebonden aan plaats en tijd, was nieuw voor mij.


Het heeft van mij een gelukkiger en completer mens gemaakt. De week werd overzichtelijk geleid door Frank: er waren masterclasses, lessen, dagopdrachten, meditaties en dieptemeditaties die alsmaar meer verfijnd werden.


De ledengroep was ook heel actief om ervaringen te delen. Het vraag en antwoord webinar, waarbij Frank de vragen van de leden beantwoordde, was voortreffelijke support.


Ik had het wel soms moeilijk mij terug te trekken omdat ik al vroegere afspraken had gemaakt die ik niet kon uitstellen. Gelukkig waren er dan de opnames op de ledengroep die ik dan kon raadplegen.


Ik zou Groeien in Bewustzijn aan iedereen aanraden wegens het inzichtelijk karakter, de positieve energie en de rust.


Alvast bedankt aan alle leden van de GIB groep, en aan Frank en zijn Team, in het bijzonder.

Margaretha Peeters   Werkleider Chemie 67 jaar

"Ik was een beetje vastgelopen"

Via een podcast van ‘Oersterk’ kwam ik met Frank Bruining in aanraking.


Ik was een beetje vastgelopen en zocht naar een manier om weer licht op mijn pad te krijgen.


Via het online retreat “Groeien in Bewustzijn” zou dat, in mijn eigen veilige omgeving, dacht ik, zomaar kunnen lukken. Mediteren is mij niet vreemd, maar t volhouden is een probleem.


Daar is door deze intense week verandering in gekomen. Volhouden is geen vraag meer, maar een heerlijke must. De geadviseerde digitale detox een uitkomst.


De geleide meditaties hebben een lijntje naar mijn hart en dat is logisch, want Frank werkt vanuit zijn hart en dat is zo’n fantastische ervaring dat ik dat iedereen gun.

Cora Sipkema
Deze bijzondere meditaties doe je net voordat je gaat slapen om zo jouw onderbewuste aan het werk te zetten. Niemand houdt jou meer tegen alles te manifesteren wat je maar wilt, zelfs jij zelf niet.
Op mijn ledensite krijg je toegang tot een speciale groep die deze training volgen. Je kunt hier je vragen stellen en je ervaringen delen zodat je optimaal effect hebt van de training. 

Dit 'samengevoel' is onbetaalbaar.

"Alsof er een vulkaan in me uitgebarsten is"

Ik moet toch even iets kwijt. Ik weet niet wat die manifestatie meditatie met me gedaan heeft. Het is alsof er een vulkaan in me uitgebarsten is. Ik ben dat boek aan het schrijven en het verhaal schrijft zich als vanzelf. Het lijkt wel of het altijd in me gezeten heeft en nu een uitweg heeft gevonden. Het moet er nu gewoon uit.

- Erica

"Niemand houdt mij nog tegen"

Wat een verrijking in het groeien naar mijn bewustzijn en dat ik nu eindelijk tot manifesteren kom.  Dit is ook de bedoeling want ik wist dat er iets moest veranderen in mijn zijn en mijn mindere dingetjes. Daarvan was ik mij de laatste jaren van bewust en stapte ik mee in deze retreat. De routine opbouwen om tijd te nemen voor mijn stiltemomenten iedere dag en alleen met deze cursus bezig te zijn alleen voor mezelf...minder contact met de buitenwereld en minder verhalen en gesprekken maken in mijn hoofd. De focus blijven houden op mijn luchtstroom is het eerste begin en doet al enorm veel. 


Wat ik hieruit geleerd heb zijn de kleine opdrachtjes die mij doen inzien dat alles begint bij jezelf. De wil om er iets aan te doen als je het zelf ook wilt. De zwakke momenten en het terugvallen in oude gewoontes, ik kom ze tegen maar ze komen minder voor omdat ik bewust in beweging ben. Vertrouwen hebben in mezelf en mijn omgeving, communiceren en overleggen, niets meer uitstellen en doen want nu is het moment.  Deze training zorgde ervoor dat ik tot deze positieve conclusies gekomen ben, niemand houdt mij nog tegen. Ik ben voor dit alles zo dankbaar dat ik de vrijheid heb om dit alles te kunnen en mogen doen. De drie belangrijkste waarden van mijn zijn kloppen zoals ik ze eerder vernoemd heb. Dank aan onze "meester Frank" voor zijn openheid en zijn enthousiasme die hij uitstraalt, hij doet het in bewustzijn en met heel zijn hart en dat is een missie die  voor hem is weggelegd...

Anita

"Ik kreeg meer moed om te laten zien waar ik blij van word"

Soms komen er dingen op mijn pad, zo ook de online retreat ‘groeien in bewustzijn’.

Er is een deel in mij dat dan nieuwsgierig is en omdat ik er een goed gevoel bij krijg en er voorrang aan geef.


Waarom ik in deze trein ben gestapt is dat ik graag wil ontdekken wat mijn angst is om mijn gevoel, mijn dromen, voorop te zetten.


Door meditaties en opdrachten kwam ik steeds meer bij mijzelf zonder al die afleidingen om mij heen. Het focussen, dat mij spontane ingevingen gaf.

Door de rust borrelde er van alles naar boven, maar kwamen er ook allerlei stemmetjes tevoorschijn die er negatief op reageerden, maar klopt het wel wat die stemmetjes te vertellen hebben?


Bewust worden wat er allemaal in mij beweegt. Zette mijzelf meer voorop, kreeg meer moed om te laten zien waar ik blij van word, wat mij energie geeft.

Heb stapjes ondernomen, ik geef mijn gevoel toestemming, ik mag er zijn en laat mezelf steeds meer zien en horen wat mij gelukkig maakt en dat werkt aanstekelijk.


Mijn doel is in zicht en neem nu stapjes om dichterbij te komen.

Wat voelt dat goed!

Arda