Meesterkraker


De ruimte vult zich met dikke rook. Het sissende geluid is oorverdovend en vanaf mijn plek zie ik hoe het metaal smelt onder het vuurspuwende geweld van de reusachtige snijbrander.

Ik sta te kijken naar een demonstratie van het openbreken van een brandkast met de thermische lans. 

Daar waar meesterkraker Aage M, alias De Meesterkraker, beroemd mee is geworden. 


Het apparaat snijdt met een vlam van 3500 graden dwars door het hardste beton en dikste metaal alsof het een plakje boter is op een veel te warme zomerdag.

In de jaren '90 werkte ik bij LIPS brandkasten. We deden dit soort spectaculaire demonstraties voor klanten. En soms als men de code kwijt was.


Maar door de enorme hitte moest er voorzichtig te werk worden gegaan. Waardevolle papieren, foto’s en geld ontbrandt namelijk al rond de 200 graden. Van de inhoud blijft dan niet veel over.


Dat het ook anders kan, laat Meesterkraker Wim van den Hoogen zien als hij de code kraakt van kluisdeur van de voormalig Nederlandsche Bank. 

Net als in de films luistert Wim met behulp van een elektronische stethoscoop naar de klikjes van het combinatieslot en opent binnen 2 dagen de 80 centimeter dikke deur.

Had jij vroeger een geheime bergplek, of een afgesloten kistje met geheimen? Ik kan me de mijne nog herinneren, maar wat er in zat absoluut niet meer. O ja, een spionnenkaart met schuilnaam, hahahaha. Het zegt wel iets over mij, altijd nieuwsgierig en op onderzoek uit. En bij jou?

Codes, schatkaarten en geheime symbolen zijn zo oud als de mensheid zelf. En ze dienen als wegwijzer of vertaling. 

Dat kan zijn naar een schat, het begrijpen van het universum of onzichtbare magische krachten. Het verlangen ze te achterhalen, inspireert mensen al eeuwenlang. 

We zien het terug in boeken en films.

Uit de trailer van de Da Vinci Code (film 2006):

"What if the greatest works of art have the secret that could change the course of mankind? No matter what you have read. No matter what you believe. The journey has just begun."

[Vert: "Wat als de grootste kunstwerken een geheim hebben dat de koers van de mensheid kan veranderen? Los van wat je hebt gelezen of van wat je gelooft. De reis is net begonnen."]

Kijk, dat spreekt toch tot de verbeelding?

Net zoals die "ene ring, gemaakt om alle ringen van macht te regeren".

Ik denk dat al die geheimen iets waardevols voor ons als mens betekenen. Dat ze de waarheid over onszelf laten zien. En dan vooral het enorme potentieel waar we als mens over beschikken.

Maar jij komt zelf ook ver in het ontrafelen van die symboliek en verborgen codes.

Stel je voor dat alles wat jij waarneemt een code in zich heeft.

En als je de code hebt, je bijvoorbeeld niet alleen weet wat je wilt, maar ook actie onderneemt. 

Zodat je jouw koers kan veranderen en nieuwe dromen gaat manifesteren.

Soms ontdek je wat je wilt door een heftige ervaring, zoals een ongeluk of een burn-out. Dat net zoals een thermische lans veel verwoest.

Maar gelukkig kan het ook anders. Door bijvoorbeeld heel goed te luisteren naar jezelf en veel meer te voelen wat nou echt goed voelt voor je.

Wat je zegt en hoe je praat, is een reflectie van hoe je de wereld waarneemt. Dus, hoe beter je dat kunt waarnemen, hoe meer je je eigen code ontrafelt.

Gebruik je bijvoorbeeld vaak de woorden: misschien, mogelijk, eigenlijk, zou kunnen, wellicht of waarschijnlijk? Nou, dan bouw je wel heel veel veiligheid in.

Zeg maar eens "ik kan het niet" hardop en zeg nu "ik kan het nog niet" hardop. Ook een verschil hè?

Zo zijn er nog veel meer codes te ontrafelen.

De codes van je bewustzijn bijvoorbeeld.

Hoe meer je bewust bent van jezelf, hoe meer controle je over jezelf hebt.

En dat wil je.

"Het is heel anders dan ik altijd had gedacht. En ook anders dan je in moderne boeken leest. Nee, simpel aan het universum vragen, zo werkt dat niet."

Ik maakte de training Groeien in Bewustzijn, en toen gebeurde er iets geks.

Het voelde alsof ik vooruit geduwd werd.
"Ik moet iets met dat manifesteren." Hoorde ik mezelf zeggen.


Want eerst wilde ik een online meditatietraining voor je maken. Ik wilde je een meditatie methode leren die mij zo ontzettend veel inzicht heeft gegeven, waardoor ik mijn leven en mijn bedrijf een enorme boost heb gegeven.

Maar toen de training klaar was, dacht ik dat het nog leuker zou zijn als ik er een online retreat van zou maken.


Omdat je dan niet alleen een meditatie methode leert, maar jezelf ook onderdompelt in een oase van rust op een manier dat het onderdeel is van je dagelijks leven.

En toen kwam de ingeving.
Het was ook zo logisch.

Deze hele retreat/training gaat over manifestatiekracht.

Ik wil rust in mijn drukke leven

Deze online retreat bestaat uit:

 • 1 Kick Off webinar met uitleg over de online retreat
 • 7 videolessen waarin je in kleine stappen de meditatie methode leert, waardoor je steeds meer in je lichaam komt.
 • 4 video Masterclasses met daarin een verdieping van de techniek en de stappen van meditatie naar manifestatie
 • Iedere dag een bewustmakende oefening die je niet veel tijd kost, maar wel veel oplevert.
 • Bonus #1: 6 unieke manifestatie meditaties die je doet voor het slapen gaan.
 • Bonus #2: Support tijdens de online retreat in een speciale groep op de ledensite (geen Facebook)
 • Bonus #3: Je houdt voor altijd toegang tot alle opnames en videolessen

Jouw investering: € 600,-

"Zelfs wandelen was anders"


Innerlijke rust, creativiteit, eenvoud, fine-tuning. Een weg zoeken in, hoe ga je om met datgene waar je aan gewend bent: dagelijks ritme, automatische handelingen, vanzelfsprekende acties, reacties. In plaats van blijven doen waar ik op dat moment mee bezig was en tegelijkertijd een ander aanhoren kwam het idee: als je, zo mogelijk, even de tijd neemt om te luisteren, luisteren met aandacht (+ neusademhaling), luisteren vanuit innerlijke rust...😊

Zelfs wandelen was anders, stapte stiller, was bewuster van mijn voetstappen, mijn lichaam, mijn adem. Dat was fijn om te doen en bedacht om voortaan 'interval-wandelen' te doen, afwisselend gewoon sneller stappen en op de stille bewuste manier. Verademing, zo dicht bij mezelf...

— Winnie

"Ik verlang zo naar eenvoud in mijn leven"


Manifesteren doe ik en boeit me al heel lang. Doelen stellen?!? Brrr... daar was ik huiverig voor, dacht als ik eenmaal een doel gesteld had er niet van af te kunnen wijken, me eraan te moeten houden, bij voorbaat dat het niet haalbaar is, dat ik het ALLEEN moet doen. Gaandeweg geleerd dat ik het (weer) te moeilijk en ingewikkeld voor mezelf maakte en gelukkig ook hoe het wel zou kunnen werken. Lukt niet echt, dacht ik soms, maar realiseer me sinds kort dat er wel degelijk een aantal zijn uitgekomen, dat ons leven prettiger is geworden. Zo dankbaar daarvoor. Ik verheugde me dan ook op de live sessie. Een cadeautje, the missing link: de meditaties om te focussen, de eenvoud. Ik verlang zo hevig naar eenvoud in mijn leven, heb dit een tijd terug gemanifesteerd en het kwam op mijn pad, het 'is'.

— Roos

De inhoud van de online retreat:


Kick off webinar

Een motiverend webinar, met uitleg over de verschillende onderdelen en hoe je deze retreat zo optimaal mogelijk voor jezelf kan laten verlopen. Plus een opstapje naar je eerste manifestatie.

7 Videolessen als basis voor je manifestatiekracht

Iedere dag doe je een nieuwe les die voor je klaar staat op de ledensite. Stap voor stap leer je de meditatie methode die je volledig in je gevoel brengt. Dit is de basis voor manifestatie zoals die je nergens anders kunt leren. De methode is gebaseerd op Vipassana (inzichtmeditatie).

 •      Les 1: Start met rust
 •      Les 2: Houd focus
 •      Les 3: Blijf alert en ontspannen
 •      Les 4: Ontwikkel lichaamsbewustzijn
 •      Les 5: Het effect van sensaties en gedachten
 •      Les 6: Verdieping van je bewustzijn
 •      Les 7: Bewustzijn en vrijheid

De 4 Masterclasses:

01

Masterclass 1: Dromen

 •      Ontdek je droom en hoe het voelt
 •      Ontdek wat je tegenhoudt
 •      Zo zorg je dat je droom groter wordt dan je angst

02

Masterclass 2: Innerlijke stilte

 •      Zo bewaak je de stilte
 •      Jouw kwaliteiten van zijn
 •      Zo maak je jouw kwaliteiten tastbaar en voelbaar

03

Masterclass 3: Manifesteren

 •      Het manifestatieproces
 •      Keuzes maken
 •      Trainen van je opmerkzaamheid

04

Masterclass 4: Doorlopend manifesteren

 •      Het verschil tussen ego en geen ego
 •      Doorlopend manifesteren
 •      Omgaan met het HOE

Dat voorspelt niet veel goeds

Het perron staat voller dan ooit. 

Dat voorspelt niet veel goeds.

Ik zie mensen druk handgebaren maken naar de elektronische informatieborden. 

En daar galmt de zoveelste onverstaanbare herhaling door de stationspeakers.

Na een boeiend gesprek met een NS medewerker op het perron, is me duidelijk geworden dat de trein mij de komende uren niet in Deventer brengt. 

Hij legt me uitvoerig uit waardoor dat komt: "alle bussen zijn naar Spanje, dus die kunnen we niet inzetten. En natuurlijk, het personeelsgebrek".

Ik start de NS app op, om wat alternatieve routes te bekijken. Maar door een technische storing wordt het vervallen reisadvies nog steeds als enige aangegeven.

Nou, dan moet het maar op de ouderwetse manier. En ik loop naar beneden en spreek een goedlachse NS informatie beambte, die me doet denken aan Herman Brood. 

"Je kunt het beste bus 161 nemen. Maar dan ben je wel even onderweg, die gaat namelijk door alle dorpjes".

Ik voel me opgelucht en enthousiast tegelijk.

"Dank je wel. Dan kies ik daarvoor". En met snelle stappen stiefel ik de trap op en bekijk het informatiebord. 

"Geen bus 161", mompel ik in mezelf. Na een paar keer om het bord te hebben gelopen, begin ik aan mezelf te twijfelen. Ook het bord aan de andere kant laat geen nummer 161 zien.

Ik vraag aan een wachtende buschauffeur waar de bus naar Deventer vertrekt.

"Die rijdt hier al 2 jaar niet meer. Ik zou via Raalte reizen."

Ondertussen hoor ik dat er snelbussen worden ingezet. En met goede moed stap ik in de trein naar Olst.

In de trein hoor ik twee oudere vrouwen in een voor mij bijna onverstaanbaar dialect praten. En ik vang de woorden "hotel" en "geld terug NS" op. Dat geeft hoop, toch?

Op het perron van Olst verandert de hele sfeer in een soort vakantiestemming. Mensen met rolkoffers, rugzakken en hoeden tegen de zon. 

Er wordt gegiecheld en er wordt onwennig om zich heen gekeken, terwijl we wachten op de bus.

Opeens zijn we een groep eensgezinde mensen, met maar 1 doel voor ogen: op de geplande bestemming komen.

Eenmaal onderweg in de bus met de airco op standje IGLO maak ik een grapje tegen het stel tegenover me: "zo, jullie zijn goed voorbereid met die slaapzakken". Hierop volgen hele interessante gesprekken.

Het is gewoon jammer dat chauffeur omroept dat we op Deventer station zijn. De tijd is voorbij gevlogen. Iedereen bedankt de buschauffeur vriendelijk en iedereen gaat met een opgelucht en blij gevoel verder.

Ik zie het ook in meditatiecursussen, of andere cursussen. En helemaal online. Je schaft iets aan en komt in een oerwoud aan informatie. 

En aan wie kun je het vragen? Is dat wel te vertrouwen? Ben ik niet raar als ik iets niet snap?

Daarom organiseer ik een online retreat. Je leert via videolessen stap voor stap een meditatietechniek die je van je hoofd in je lichaam brengt. En je leert hoe je met deze techniek kunt manifesteren met 4 Masterclasses op video. 

Er staat een community voor je klaar, zodat je je ervaringen kunt delen, je vragen kan stellen en je kan verbinden met anderen. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Je krijgt precies de informatie die je nodig hebt.

Tijdens het retreat krijg je korte opdrachtjes en bewustzijnsoefeningen die deze 7 dagen tot een oase van rust maken. Zelfs al heb je een druk leven.

Vind je het leuk om erbij te zijn?

Ja natuurlijk, ik doe mee

Er staat je werkelijk niets meer in de weg om volop mee te gaan in de flow van het manifestatieproces.


"Als iemand het kan, kan jij het ook"


Zelfs nu de online retreat gedaan is, breng ik nog dagelijks stilte in mijn routine, het helpt me om me bewust te worden van verhalen die ik maak in m'n hoofd en om meer vertrouwen te krijgen in de kracht van het universum.
Wat er mij ook bijblijft is een zin van Frank: als iemand anders het kan, kun jij het zeker ook. Dit geeft me echt een boost en heeft me geholpen om tot het manifesteren te komen en anderen er ook van te laten meegenieten. Ik ben dankbaar dat ik mocht deel uitmaken van de retreat en ook dat Frank deze kennis met ons wou delen.

— Gaelle

"Speels, leuk en gaf me ook nog eens rust"


Door de training Groeien in Bewustzijn heeft Frank mij geleerd hoe meer te voelen en minder in je hoofd te zijn. De vorm van een retraite maakte me bewust over hoeveel je eigenlijk binnen krijgt aan ballast via de sociale media (ook al kijk ik alleen positieve berichten). De meditatie-techniek was heerlijk: doe deze nu dagelijks, inmiddels ook zelfstandig. Ook de focus op wat je NU al aan het manifesteren bent, zonder dat je dat zo in de gaten had, was leuk. Ik ontdekte de fijne dingen die ik manifesteer, maar ook de minder fijne! Waardoor je leert je focus te veranderen in gevoel maar ook in je gedachten. De training was speels, leuk en gaf me ook nog eens rust. Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan: heel veel dank Frank voor de mooie inzichten!

— Thirza

"Een groter gevoel van rustig en gelukkig zijn"


Ik meldde mij aan vanuit grote nieuwsgierigheid naar jouw benadering van Vipassana, waarin ik intens geoefend heb van 1994 tot 2008 via retraites. Deze vroegere strenge Vipassana ervaringen gaven veel inzicht. Die periode vormde mij met veel meditatie-ervaring en kennis van het boeddhisme. Ik bleef rondtollen rond, bv met somberheid. Uitwisseling met anderen was er heel weinig.

In tegenstelling tot jouw inspirerende en vreugdevolle meditaties, want die zijn echt fijn.
Ik werd er op slag vrolijk van.

De werking van de retraite Groeien in Bewustzijn was heerlijk en eerlijk. Veel contacten met gelijkgestemden, zowel reagerend als het krijgen van reacties. Ik voelde hoezeer ik genoot van de vrijheid die ik nam. Oude patronen werden nog meer gewist dan ik al gedaan heb.

Ik ben ook fysiek door een reinigingsproces gegaan, maag- en darmgevoeligheden werden duidelijk en zijn nu weg.
Voor nu? Ik heb een groter gevoel van rustig en gelukkig zijn. Ik ben je zeer dankbaar.

— Pien

"Ik voel nu al een duidelijke positieve flow van energie"


Intussen meer dan een jaar geleden, begon ik aan : « Starten met mediteren én volhouden » met Frank Bruining. Door omstandigheden en veel smoesjes, bleef ik niettemin in de startblokken staan. Wanneer ik de uitnodiging kreeg om deel te nemen aan een online retreat « Groeien in Bewustzijn », voelde ik onmiddellijk een impuls om mee te doen. Verder wist ik niet wat ik kon verwachten en wat het me zou brengen. Ik had me namelijk al ingeschreven voor meerdere programma's zonder er echt aan te beginnen.


De retreat is een combinatie van meditaties, opdrachten en inzichten. Maandag was de start moeilijk. Doordat ik helemaal niet kan reken op steun van mijn omgeving, was het ingewikkeld om de nodige tijd vrij te maken en binnen de gesuggereerde bakens te blijven evolueren. Het lukte me niet om de nodige stilte te vinden, ik begon te twijfelen en voelde me ellendig. Echter, dankzij de steun en aanmoedigingen binnen de groep hield ik vol. Ik heb nog een lange weg te gaan, het zal af en toe zwaar zijn om door te zetten maar ik voel nu al een duidelijke positieve flow van energie en heb er vertrouwen in dat ik nog verder zal Groeien in Bewustzijn alsook op andere vlakken.


Ik voel zoveel dankbaarheid jegens Frank Bruining (en zijn team) dat ik kon Groeien in Bewustzijn binnen een geweldige groep. Dat de toegang tot de retreat toegankelijk blijft en ik dus kan terugvallen op de nodige informatie, steun en meditaties maakt het helemaal af na deze mooie veelbelovende start.

— Fabienne

"Ik was sceptisch"


Ik begon met de cursus omdat ik nieuwsgierig was naar het “manifesteren” . Ik liep vast in mijn eigen proces , perfectionist, de lat hoog en wilde verandering, een leuker leven.


Ik was sceptisch omdat ik al heel veel cursussen heb gedaan die veel beloofden en mij niet veel op hebben geleverd. In het begin leek het wel heel simpel maar schijn bedriegt.

Na een paar dagen de meditaties en oefeningen doen (en soms niet) voelde ik blijdschap, keek uit naar de uitwisseling met de groep, was er veel herkenning en gebeurde er van binnen veel. Inzichten die boven kwamen door het doen van de opdrachten die me verder hielpen.


Ik wilde een leuker leven en heb mijn speelse kind gevonden! Mijn “blauwe aap”. Ik wordt een leuker mens voor mezelf en mijn omgeving.


Dankzij de handvatten kan het alleen maar sterker worden .Ik verheug me op een vervolg. Ik kan iedereen die een stap wil zetten in zijn ontwikkeling of verandering wil deze cursus aanbevelen. Het is de investering dubbel en dwars waard. Dank Frank!!

— Verenique

"Bewuster dat hartsverlangen bijsturen en vormgeven"


Groeien in de concrete beweging naar bewust-zijn, ervaren, waarnemen wat is in en buiten mezelf, en daarin erg zuiver te worden. Her-tunen, telkens weer.
Jouw cursus is in essentie een groeiweg die de beweging in gang zet om-telkens weer- bewuster dat hartsverlangen bij te sturen en vorm te geven.

Dit is zeer gebald wat ik ervaar. Want soms is het zo dat in mijn leven, net als dat van ieder ander, er een soort stop zit op die groei. En wat bleek? Ik had opeens wel toegang tot mooie en eerlijke herinneringsmomenten.
Het is jouw authenticiteit die maakt dat wat je overbrengt, gehoord wordt.

En het is die typische unieke Frank-authenticiteit die mij zo dankbaar maakt, en waarbij ik de klik voel naar mijn hartsverlangen en de uitingen ervan terug zie en voel. Mercietjes daarvoor!
Tot nog eens,

— Lieve

"Ik ging van hallelujah naar een diepe teleurstelling"


Ik ben een aantal jaren bezig met de thema's van mijn leven met als grote held (de cursussen v) Joe Dispenza, Eckart Tolle, en nog wat meer, allemaal in de VS. En Ik ben jou toevallig tegen gekomen door de algoritmes. Een jaar of wat geleden. Ik was aldoor op zoek naar Nederlandse content, maar het is ook een ware zoektocht gebleken om mensen/sites online te vinden die een beetje bij je passen. Daarnaast ben ik van de weeromstuit wat vrienden en mijn zus voorzichtig aan het coachen, maar heb ervaren dat dit soort werk soms ook een eenzaam gebeuren is.

Dus ik dacht dat ik Frank tegen kom is een teken van het universum. En zo zie ik het inmiddels ook.
Ik vind op je site eigenlijk alles wat ik nodig heb en je meditaties zijn ook praktisch te integreren in je dagelijkse leven. Je live webinars zijn bijzonder prettig, vooral hoe je de processen van iedereen kan ombuigen, verheft tot iets dat eigenlijk voor ons allemaal geldt. Dank daarvoor.

Groeien in bewustzijn ben ik nog aan het verwerken. Hoewel ik de cursus voor de tweede keer volgde haalde ik er veel meer uit. Ik denk omdat je specifieker was in hoe je positieve energie kan binnenhalen. Is het daarnaast misschien een idee om de ademtechniek in de focus opdrachten iets meer te benoemen. Zodra ik niet meer focus op de neus en moet focussen op iets in mijn lichaam wil mijn ademhaling opeens ook aandacht.
Halverwege de cursus ging ik van hallelujah naar een diepe teleurstelling in mezelf omdat ik me opeens liet triggeren op een huishoudelijke echtelijke ruzie. Ik was in een positieve flow en een paar uur later. Tja, ook dat was een leerzame ervaring, te ervaren dat het universum je geen cadeautjes geeft, omdat je denkt dat je goed bezig bent.

Dank je wel.
Hartelijke groet van A. K.

— Annemieke

Het lukt niet

“Ik heb gisteren de meditatie geprobeerd maar het lukt niet.”

Schreef iemand via de mail aan mij.

Het ging over een meditatie die helpt om beter te kunnen slapen.

Nou is het zo, dat bijna iedere meditatievorm een gunstig effect heeft op hoe je slaapt.

Ik hoor vaker, dat mensen geen effect merken na een meditatie. En niet alleen bij mijn meditaties, maar meditaties in het algemeen.

Misschien is het een effect van deze tijd.

We willen een snelle oplossing.

En ik kan me dat helemaal voorstellen.

Als ik een pakketje bestel, vind ik het heel normaal dat het de volgende dag gebracht wordt.

Zelfs eten wordt binnen een half uur aan je voordeur geserveerd.

Laat dat eens tot je doordringen.

Alles, inclusief jijzelf, staat ‘aan’.

Constant in verbinding met alles om je heen.

Wil je weten hoe lang het rijden is naar Middelharnis?

En zoek je daar een bouwmarkt of een goed restaurant?

Op ieder moment van de dag, staat de informatie voor je klaar.

Meditaties zijn er ook te vinden in overvloed.

Je hoeft er de deur niet voor uit.

En je hoeft jezelf ook niet op te sluiten.

Zelfs in de bus, kun je gewoon mediteren.

Maar je snapt wel, dat als alles binnen handbereik is.

En dat je het gevoel hebt dat je iets niet goed doet, als het even niet zo gaat zoals je verwacht.

Het is allemaal erg tegenstrijdig als je bijvoorbeeld begint met mediteren.

Je hebt het al megadruk overdag. 

Je breekt je hoofd over de steeds hoger wordende prijzen.

Misschien maak je je ook nog eens druk over hoe je net bent uitgevallen tegen de kinderen.

Tel daarbij op, de aantallen bekers koffie die je drinkt, dat glaasje wijn teveel, dat stomme werk of tegenvallende omzet. Hoe dan ook, de meeste mensen houden er niet echt een gezonde relaxte levensstijl op na.

Als je dan denkt dat die keer dat je een meditatie doet, ervoor zorgt dat je lekker ontspannen in en door kunt slapen, dan is dat echt teveel gevraagd.

Geloof me, ik heb het allemaal meegemaakt.

Totdat ik de vangrail een keer op me af zag komen en ik gelukkig op tijd m’n ogen weer open deed. Ik ben daar zo van geschrokken, dat ik besloot dat het anders moest.

Van mediteren viel ik altijd in slaap.

Dat was wel lekker, maar ik wilde iets grondigers.

Dus ik besloot een week niets te doen.

Alleen maar mediteren, gezond eten, beetje lezen en mezelf afsluiten van alle informatie van buitenaf.

Zo’n week herhaal ik meerdere keren per jaar.

Een maandje geleden deed ik een sapvastenkuur van een week.

Gelukkig heb ik tegenwoordig een veel relaxter leven.

Je zou zeggen dat het dan niet nodig is.

Toch zorgt het iedere keer weer voor nieuwe energie, ideeën en inspiratie.

Ik zou niet meer zonder willen.

Nou snap ik dat niet iedereen een week vrij kan nemen.

Of eventjes bijna € 1.000 kan missen voor een retreat.

Vandaar dat ik dit jaar voor het eerst de online retreat Groeien in Bewustzijn organiseerde.

En dat was zo’n succes, dat ik het blijf aanbieden.

Je hoeft er geen vrij voor te nemen, je werk kan gewoon doorgaan.

Een week lang een meditatiemethode opbouwen en oefenen. 

Iedere dag een meditatie training van 20 minuutjes.

En ook gekoppeld aan het doel manifestatiekracht.

Want het ontbreken van een concreet doel verkleint de kans van slagen.

Als bonus dus het hele manifestatie proces in 4 Masterclasses kunnen leren.

En om het verdiepende en verstillende effect van een retreat te bieden, zijn er opdrachtjes die je bewustzijn en manifestatiekracht versterken.

Plus iedere avond een zeer speciale meditatie die je al manifesterend naar bed laat gaan. Je onderbewuste kan dan lekker aan de slag.

Ik wil je graag voor deze online retreat uitnodigen!

BONUS 1: 6 x unieke manifestatie meditaties om je onderbewuste aan het werk te zetten

Deze bijzondere meditaties doe je net voordat je gaat slapen om zo jouw onderbewuste aan het werk te zetten. Niemand houdt jou meer tegen alles te manifesteren wat je maar wilt, zelfs jij zelf niet.

BONUS 2: community

Op mijn ledensite krijg je toegang tot een speciale groep die deze training volgen. Je kunt hier je vragen stellen en je ervaringen delen zodat je optimaal effect hebt van de training. 

Dit 'samengevoel' is onbetaalbaar.


"Het heeft van mij een gelukkiger en completer mens gemaakt"


Nieuwsgierigheid en de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling motiveerden me om Groeien in Bewustzijn te volgen.
Met zangmeditatie was ik vroeger al vertrouwd, maar stiltemeditatie, niet gebonden aan plaats en tijd, was nieuw voor mij.
Het heeft van mij een gelukkiger en completer mens gemaakt. De week werd overzichtelijk geleid door Frank: er waren masterclasses, lessen, dagopdrachten, meditaties en dieptemeditaties die alsmaar meer verfijnd werden.
De ledengroep was ook heel actief om ervaringen te delen. Het vraag en antwoord webinar, waarbij Frank de vragen van de leden beantwoordde, was voortreffelijke support.


Ik had het wel soms moeilijk mij terug te trekken omdat ik al vroegere afspraken had gemaakt die ik niet kon uitstellen. Gelukkig waren er dan de opnames op de ledengroep die ik dan kon raadplegen.
Ik zou Groeien in Bewustzijn aan iedereen aanraden wegens het inzichtelijk karakter, de positieve energie en de rust.
Alvast bedankt aan alle leden van de GIB groep, en aan Frank en zijn Team, in het bijzonder.

— Margarethairza

"Ik was een beetje vastgelopen"


Ik was een beetje vastgelopen en zocht naar een manier om weer licht op mijn pad te krijgen.
Via het online retreat “Groeien in Bewustzijn” zou dat, in mijn eigen veilige omgeving, dacht ik, zomaar kunnen lukken. Mediteren is mij niet vreemd, maar t volhouden is een probleem.
Daar is door deze intense week verandering in gekomen. Volhouden is geen vraag meer, maar een heerlijke must. De geadviseerde digitale detox een uitkomst.
De geleide meditaties hebben een lijntje naar mijn hart en dat is logisch, want Frank werkt vanuit zijn hart en dat is zo’n fantastische ervaring dat ik dat iedereen gun.

— Cora