Wil je eindelijk een gelukkig leven?

Daar zit je dan. Het lijkt allemaal prima te gaan, maar diep van binnen twijfel je of dit het leven is wat je wil leven.

Je bent ongemerkt terechtgekomen in een oneindige rat race. Daar ben je wel klaar mee.

Hoe tof je je werk ook vindt, je mist tijd om vol van het leven te genieten.

Je weet dat het anders kan, maar je doet het niet

Met meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer, coach en vader laat ik je ontdekken wat het geheim van levenslang succes is: bereiken wat niet te koop is.


Met behulp van meditatie, zelfonderzoek én een beetje lef, help ik je verborgen aannames te doorbreken en eindelijk te ontsnappen uit die eeuwige strijd om tijd.

Je hoeft niet veel te werken om succesvol en vrij te zijn.

Heb je er genoeg van om nog meer tijd, geld en energie te verkwisten? Ontdek hoe je weer positief, waardevol en winstgevend wordt op belangrijke gebieden.

Ik help je met positieve strategieën die werken voor je gezondheid, je rijkdom en je succes.

Zoals je iets doet, zo doe je alles

Zo’n 25 jaar geleden woonde ik met mijn gezin lekker landelijk in een boerderijtje. Met paarden aan huis, twee dikke auto’s en een motor voor de deur.

Ik had een topbaan in de financiële sector. Niks meer te wensen zou je denken.

Maar er knaagde iets. Is dit dan het leven? Het leek allemaal geweldig, maar diep van binnen voelde ik me ongelukkig. En tegelijk vroeg ik me af of ik niet gewoon moest stoppen met zeuren.

De twijfel sloeg toe, lag dit aan mij? Ik had het toch hartstikke goed.

"Ik had het gevoel dat niemand snapte waar ik mee zat, zelfs ik niet"

Ik had het idee dat ik iets heel belangrijks miste en dat er veel meer in me zat. Maar ik had óók het gevoel dat niemand snapte waar ik mee zat, zelfs ik zelf niet.

Dus ging ik maar stug door met wat ik altijd al deed. Totdat iemand mij de vraag stelde: “Wat gebeurt er als je niet doet waarvan je denkt dat het moet?” Ik kwam er met een grote schok achter dat ik vooral aan het voldoen was aan de verwachtingen van anderen. Maar bestonden die verwachtingen eigenlijk wel?

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je steeds dezelfde resultaten krijgen. Die snapte ik wel. Maar als ik het anders wilde doen, waar moest ik dan beginnen?

Alles leek geweldig

Tot op een dag mijn 9-jarige dochter mijn kantoor binnenliep. Haar ogen waren getest en ze moest een brilletje. Ze vond het bijzonder en spannend en wilde mij graag mee om haar eerste bril uit te zoeken.

Ik legde uit dat ik niet mee kon omdat ik natuurlijk het geld moest verdienen, zodat ze een hele mooie bril kon kopen.

Wat ze toen zei brak mijn hart: “Maar dan koop ik toch een tweedehands…”

Ik klapte mijn laptop dicht en reed met m’n dochter naar de opticien om de allermooiste bril uit te zoeken.

Het knaagde aan me. Waar was ik in hemelsnaam mee bezig? Wat is er nou eigenlijk écht belangrijk voor me?

Midden in de nacht belde ik mijn compagnon: “Ik stop, ik heb er geen zin meer in”. In paniek stond hij de volgende dag voor m’n deur. Ik legde uit dat ik me gevangen voelde.

Ik had een baan bij een bedrijf waar ik niet weg kon, omdat het mijn eigen bedrijf was.

Onbetaalbaar

Ik droeg mijn bedrijf over en begon weer from scratch. Nu op een hele andere manier. Ik ging les geven in de sjamanistische levensstijl, gaf opleidingen en organiseerde reizen naar Peru voor ondernemers. Samen met de sjamanen stapten ze tijdens zo’n reis in een wereld zonder hectiek en met volop rust. Het vuur ontbrandde weer in hen.

Die rust en eenvoud die ik daar ontdekte bracht ik terug in mijn eigen bedrijf en in mijn leven. En dat doe ik nog steeds. Ik stel mezelf telkens de vraag “wat wil ik?”

Wil ik iets niet meer, dan stop ik er rigoureus mee. Mijn tijd is te kostbaar. Sterker nog, het is onbetaalbaar. En die van jou ook.

Zo’n verandering maken, is helemaal niet moeilijk. Als ik het kan, kan jij het ook.

Heb jij het jezelf ook te lastig gemaakt?

Het kan allemaal echt een stuk makkelijker. Ik help je om die verandering te maken, als je lef hebt.

Ik geloof niet in een vaste route die de rust en eenvoud terugbrengt in je leven. Je hoeft niet alles op te geven of totaal anders te gaan leven.

Hoe dan wel? Klik op de link hieronder voor meer informatie. Of neem vrijblijvend contact met me op. Ik hoor ik graag waar je mee zit en hoe je denkt dat ik je kan helpen.

Je leven ontmoeilijken? Het kan. Begin hier

Nog wat leuke weetjes over mij?

The Beatles is mijn favoriete band. Eerst ging het me alleen om hun muziek. Later ontdekte ik ook nog hoe geniaal de wisselwerking was tussen die vier bandleden.

Ze hadden een enorme passie om steeds weer met iets vernieuwends te komen. En ook heel herkenbaar: de sleur na een tijdje, het niet begrepen voelen en de vermoeidheid van roem.

In de docu Get Back zie je goed terug dat ze geen zin meer hebben en daarom juist bewust weer helemaal terugkeren naar het gevoel van hun begintijd.

Ik kan super enthousiast zijn over de dingen waar ik voor ga, soms tot het obsessieve af. Op mijn 49ste dacht ik bijvoorbeeld dat – na 30 jaar niet sporten – een marathon rennen wel leuk was. En ik trainde mezelf in 11 maanden naar het rennen van de Rotterdam marathon. Daarna liep ik er nog 7, waarvan eentje op blote voeten.

Zo’n 10 jaar geleden ging mijn boiler stuk. Vanaf dat moment douche ik alleen maar koud. Het gebeurde gewoon en het gaf me zoveel energie dat ik er niet meer mee wilde stoppen.

Mijn vrouw (Tanja) en ik leven minimalistisch, zo sterk dat we zelfs geen huis meer hebben, alleen nog maar een rugzak. Waar we wonen? We passen op huizen en huisdieren, waar ook ter wereld. Hebben we even geen adres, dan pakken we vakantie.

Klinkt dat allemaal een beetje te perfect of te heldhaftig? Nou geloof me, ik leef écht niet als een monnik en ben ook niet roomser dan de paus. Een frietje mét of een 5-pack Snickers, daar draai ik m’n hand niet voor om. En ik kan ook makkelijk een seizoen van GoT bingewatchen.

Mijn fijnste karaktereigenschap vind ik wel mijn nieuwsgierigheid. Ik probeer alles uit. Het leven is wat mij betreft één groot experiment.

42,2 kilometer rennen op dit soort barefootschoenen in 3 uur 34 volbrengen. Dat vind ik leuke uitdagingen.

Een leven waar je geen vakantie van wil nemen

Zodra ik vertel wat ik doe, wil je het zelf ook. Ik heb een vrij leven, kan doen en laten wat ik wil en ik verdien ook nog een ruim inkomen.

Wat ik graag met je wil delen is hoe je tot een vrijere manier van leven komt. Zonder dat je je leven om hoeft te gooien of moet gaan beleggen in Crypto's.