Online cursus De Motivatieformule

Blijf gemotiveerd, zelfs als je snel afgeleid bent

Stel niet uit, meld je nu aan voor de cursus


“Zorg dat je nergens aan vast zit, waar je niet bereid bent om binnen 30 seconden afscheid van te nemen als je merkt dat de politie om de hoek staat.”

Dit is uit de dialoog in het restaurant tussen Robert de Niro als de bad guy en Al Pacino in de rol van rechercheur in de film HEAT.

Ik word nog steeds helemaal wild van deze uitspraak. Ik kan deze scène wel honderd keer bekijken, hij verveelt nooit. Maar waarom intrigeert dit mij zo?

Ik denk dan weleens terug aan de tijd dat ik als klein jongetje op zolder speelde met autootjes. Het liefst zette ik deze allemaal achter elkaar, als in een file. Ik zelf reed dan een Range Rover. Dus geen Porsche of Ferrari, maar een lompe grote bak. En weet je waarom? Omdat ik er in kon slapen.

Het niet hebben van veel spullen, reizen, onderweg zijn en vooral onafhankelijk zijn. Het loopt als rode draad door mijn leven. Nergens aan vast zitten en geen gedoe.

Toen ik later mezelf begaf op het pad van persoonlijke ontwikkeling, merkte ik aan de gesprekken met anderen, hoe en waarom we als mens gehecht raken aan plaatsen, spullen en mensen. Liever gezegd, aan de verhalen eromheen die we onszelf wijsmaken. 

Ik zie mezelf nog verhuizen, fietsje in de hand en een kastje vol met kleding op de bagagedrager, ondersteunend met mijn andere hand. Wát een vrijheid. En vandaag, dus zo’n 40 jaar later, alleen nog een rugzak. Ik heb zelfs geen fiets meer (en geen huis…)

In die 40 jaar heb ik natuurlijk veel verzameld en ook weer veel weggedaan. En iedere keer was het een gevoel van bevrijding als er weer wat verkocht was, weggegeven was of naar de kringloopwinkel was gebracht.

En ja, soms was er twijfel. Omdat er een verhaal ergens aan vast zat, en het een emotionele waarde had. Maar die herinnering raak je niet kwijt als het ding er niet meer is. 

Maar wat nog mooier was, ik heb er nieuwe herinneringen bij. Zoals de mevrouw die helemaal blij was met mijn fiets, de buurvrouw die haar collectie Boeddha’s kon uitbreiden. 

Geloof me, minder rommel op zolder, betekent minder rommel in je hoofd. Hoe meer gehecht aan spullen uit het verleden, hoe minder toekomstgericht je kunt zijn.

Toch zie ik nog veel mensen uitstellen om op te gaan ruimen, beslissingen te nemen, of met die gezonde gewoonte te beginnen. Dat komt door een intern sabotageproces. En als je  eenmaal weet hoe dat werkt, ben je weer een stukje meer baas over je brein.

In de online cursus De Motivatieformule neem ik je in slechts 4 makkelijke stappen mee in het oplossen van je uitstelgedrag. Want als je ontdekt hoe de formule om gemotiveerd te zijn werkt, kun je jezelf iedere keer weer moeiteloos 'aanzetten'.

Online cursus De Motivatieformule

Nu slechts € 49,- (ipv € 99,95)

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De lessen zijn gebaseerd op 10 jaar onderzoek en geven je wetenschappelijk bewezen technieken voor het voorkomen van uitstelgedrag en het vergroten van motivatie

De onderdelen van de online cursus De Motivatieformule heeft mij geholpen om voor 8 marathons te trainen en ook te finishen. En iedere dag heb ik er profijt van in mijn bedrijf. (Frank Bruining)

De cursus is opgebouwd uit korte opdrachten, videomateriaal en overzichtelijke lessen. Zelfs voor echte uitstellers is deze cursus een eitje (en bij geen resultaat 100% geld terug garantie)