Yeah! Mijn boek is klaar.
Bestel nu mijn boek 🎉 


Ik kan alles. Dus jij ook

In Ik kan alles, dus jij ook ontdek je hoe ontspannend en goed het voelt om mee te gaan met de natuurlijke bewegingen van het leven, en hoe je daardoor meer geluk kunt ervaren.


Als je vijf natuurlijke principes – over energie, evenwicht, wijsheid, liefde en actie – herkent en omarmt, zal je ervaring van het dagelijks leven veranderen en verbeteren. 


Mijn boek stond direct in de Bestseller top 10 (non fictie) op de tweede plek!

null


‘Met jezelf in balans zijn, hoeft niet moeilijk te zijn.’ – Frank Bruining


Auteur Frank Bruining kreeg deze inzichten van de sjamanen uit de Andes. Hun wijsheid was dankzij de herkenbare voorbeelden in dit boek nog nooit zo toegankelijk. Je zult het tijdens het lezen al merken: hoe meer ruimte je deze makkelijk toepasbare principes in je leven geeft, hoe meer ontspanning en geluk je ervaart. 


Voor iedereen die zoekt naar meer vreugde en minder tumult in het leven. Een boek vol rust, compassie, inzicht en troost.


Frank Bruining is coach en ontwikkelde verschillende online cursussen, waaronder ‘Het Sjamanistisch Geheim’, waar meer dan 100 duizend mensen aan meededen.


Met zijn vriendelijke, ontspannen stijl – vrij van zweverigheid – maakt hij sjamanisme en meditatie toegankelijk voor een breed publiek.


Beluister hieronder het oprechte interview over mijn boek en visie bij Helden & Hordesnull

null

                   

Veelgestelde vragen boek 'Ik kan alles, dus jij ook'

Waar kan ik het boek ‘Ik kan alles, dus jij ook’ kopen?

Je kan het boek bij alle Nederlandse (online) boekhandels kopen.

Ik kies liever voor bijv. Bol, Bruna of mijn lokale boekhandel.

Helemaal prima.
Mocht je lokale boekhandel het boek niet hebben, dan kan je het waarschijnlijk bij ze bestellen.

Tot wanneer kan ik het boek met de codes kopen, i.v.m. de gratis Masterclass?

Tot zo lang de voorraad strekt. De codes voor de gratis masterclass zitten alleen bij de 1e druk. Wees er snel bij, want op = op.

Wat kost het boek eigenlijk?

Het boek kost € 22,50 (vaste boekenprijs, zoals bedoeld volgens de wet op de vaste boekenprijs)

                 

null

Recensies (op boekenwereld.com en Bol.com)

Heel vlot en begrijpelijk geschreven

Drie caveats vooraf: De eerste is dat de uitgeverij mij benaderd heeft om het boek te recenseren. Het tweede is dat ik Frank Bruining ken. Het derde: Ik ben in de jaren 2008 tot 2017 zeven keer in Peru in Q'eros geweest, in totaal een maand of negen en heb daar met de sjamanen gewerkt. Ik spreek Quechua, de oude taal van de Inka. Ik weet er dus ook ietsje van, denk ik.


En dan, ik lees het boek van Frank, heel vlot en begrijpelijk geschreven en losjes gebouwd om de vijf belangrijkste begrippen uit de worldview van de Peruaanse hooggebergte sjamanen. NB: Dat is wat anders dan de jungle, waar ze vooral met psychotropische stoffen zoals Ayahuasca werken.


Frank geeft een lezenswaardige inleiding, lichtvoetig, speels, soms van de hak op de tak, dus enige geestelijke wendbaarheid bij het lezen is aan te bevelen. Maar hij graaft voldoende diep om de materie goed voor het voetlicht te brengen. Hij neemt zichzelf niet al te serieus en steekt de hand ook in eigen boezem. Tja, we doen niet alles in het leven perfect.


De uitgebreide meditatieoefeningen heb ik niet geprobeerd, ik heb mijn eigen routines, maar al lezende denk ik dat ze zeker werken. Hij zegt het niet zo, maar de meditaties zijn in feite sjamanistische journeys, reizen van de geest. Alleen, lezen helpt dus niet, je moet ze ook werkelijk doen en vaak herhalen, zoals Frank terecht opmerkt.


Van dit boek word je geen Peruaanse sjamaan en dat is ook niet de bedoeling. Wat Frank wil laten zien is dat je vooral beperkt wordt door je eigen beperkende gedachten over jezelf. Dat is geen preek voor positief denken en affirmaties, nee, het is met als kapstokken die vijf begrippen een weg naar eerlijkheid tegenover jezelf en daarmee tegenover anderen.


Frank is van het type: Kijk mij eens! Hij schrijft het zelf. Maar hij is eerlijk genoeg om daar hard om te lachen en te bevestigen dat hij dat nog steeds soms doet. Je wordt er dus niet heilig van, maar wel wijzer.


En verder, je kunt het alleen in jezelf vinden en je moet het uit jezelf halen. Wij zijn in wezen allemaal Baron Munchausen, die zich aan zijn haren uit het moeras trok. Maar soms is het handig als er iemand is die een suggestie kan doen over aan welke haar je het beste kunt trekken. Dat is de functie van dit boek en dat doet het heel goed.


Is er geen kritiek? Ja, als je verwacht een diepgravende verhandeling over Peruaans hooggebergte sjamanisme te lezen moet je hier niet zijn. Maar dat is de opzet van het boek niet. De lichtvoetigheid is juist een voordeel. Alle zwaarwichtigheid gaat, volkomen terecht op de schop. Spiritualiteit moet je zoeken op de straat en in het echte leven.


Als je wars bent van dogmatisch denken, genoeg hebt van alles maar 'moeten', maar wel geïnteresseerd in hoe het anders zou kunnen, dan is dit boek een heel goede starter. Daarna kun je je eigen weg wel vinden, letterlijk. Uiteindelijk draait het daarom.


Als je denkt dat je het al weet, wat dan ook, dan is het een must om te lezen, want Frank vindt het hartstikke leuk om daar, met alle respect, wat van door te prikken. Dat leidt ook naar eerlijkheid!


Jan Willem van Ee

De moeite waard om te lezen!

Ik ben benaderd om een review te schrijven over het boek van Frank Bruining “Ik kan alles, dus jij ook”.


Dat doe ik met veel liefde en plezier omdat Frank al heel wat jaartjes op mijn pad meeloopt.


Frank heb ik leren kennen tijdens mijn eerste training “leergang sjamanisme” waar ik de cursist was die zich met veel scepsis op het pad van de sjamaan begaf zonder te weten hoe dat zou gaan uitpakken.


Ik heb Frank vele jaren mogen ondersteunen tijdens zijn trainingen als assistent alsook ben ik meegegaan op een van zijn vele inleefreizen naar Peru.


Sinds een paar jaar heb ik de training ‘leergang sjamanisme’ overgenomen. Elke keer ben ik hem daaromtrent zeer dankbaar omdat ik nu telkenmale opnieuw mag ervaren wat het is om samen met cursisten dingen vanuit je hart te doen waar je echt blij en gelukkig van wordt.


Wat Frank in zijn boek beschrijft over zijn persoonlijke ervaringen en groei in zijn persoonlijke ontwikkeling vanuit de kracht van de vijf natuurlijke principes kan ik dan ook beamen.


Frank heeft in zijn boek de meer dan duizend jaar oude wijsheid uit de Andes traditie omgezet naar een laagdrempelige toegankelijke praktische tool zodanig dat het op een begrijpelijke manier voor de westerse mens ook kan werken.


Het boek vind ik zeker een aanrader als je op het pad van de persoonlijke ontwikkeling bent gestapt. De praktische oefeningen en de meditaties die Frank in zijn boek beschrijft zijn zeer krachtig. Ik pas ze reeds jaren bijna dagelijks toe en hebben voor mij een groot effect gehad op mijn persoonlijke leven.


Verder beschrijft hij in zijn boek zijn persoonlijke ervaringen die zo herkenbaar zijn doordat het vaak alledaagse items zijn waar wij allemaal mee te dealen hebben.


Via dit boek hoef je jezelf niet eerst te verdiepen in het sjamanisme of andere spirituele stromingen om de oefeningen te kunnen uitvoeren.


Citaat uit het boek “het is onze natuur om ons hart te volgen”.


Volg de vijf principes die Frank beschrijft en je komt daar waar het antwoord ligt …


In munay


Mariëtte van den Corput