Video Aspect Ratio: 4:1Slaap je slecht en wil jij met méér energie wakker worden?

Meld je dan aan voor het online programma: Beter Slapen binnen 4 weken.

Slaap je slecht en wil jij met méér energie wakker worden?

Meld je dan aan voor het online programma: Beter Slapen binnen 4 weken.

beter slapen

Ik ben Frank Bruining (meditatiecoach). Ik heb in de afgelopen 6 jaar onderzocht hoe je snel en eenvoudig beter slaapt.

Wat blijkt?

Uit dit jarenlange onderzoek is gebleken dat: Ontspanning voor 90% bepaalt hoe goed jij slaapt en als je piekert of stress ervaart het onmogelijk om lekker te slapen en uitgerust je bed uit te stappen. 

Dit verklaart waarom veel slaap tips en trucjes niet werken, omdat in 9 van de 10 gevallen wordt geprobeerd met een pilletje of poedertje het symptoom op te lossen en niet naar de oorzaak gekeken.  

Hoe ik dit weet?

Ik heb zelf jarenlang geworsteld met slaapproblemen.

Ik werd altijd wakker midden in de nacht en kon dan niet meer in slaap komen. Vooral voor belangrijke dagen/evenementen. 

(En ja, ik weet dat er ook veel mensen zijn die problemen hebben met inslapen.)

‘s Ochtends was ik altijd moe en gedurende de dag prikkelbaar.

Ik nam het voor lief dat ik niet sliep. En ik dacht dat iedereen hier last van had.

Het lukt mij niet om mijn droom te realiseren.

Totdat ik ging trainen voor marathons, mijn droom was om ooit nog eens een marathon te lopen. Tijdens het trainen kwam de man met de hamer. Ik was moe en uitgeput en ik merkte dat ik afhankelijk was van een goede nachtrust om mijn droom waar te kunnen maken  

Hierdoor besloot ik om te mediteren vlak voor het slapen. Wat er toen gebeurde, was onbeschrijfelijk. 

Voor het eerst in maanden werd ik gewekt door de wekker

Ik werd vol verbazing wakker. Voor het eerst in maanden werd ik gewekt door de wekker! Ik voelde me energiek in plaats van humeurig en ik keek er naar uit om aan de dag te beginnen. 

Diezelfde avond probeerde ik het opnieuw.

En ja hoor, weer sliep ik als een roos en werd ik uitgerust wakker! 

In de weken die volgden kon mijn geluk niet op. Ik sliep als een baby. Mijn huid begon te stralen, energieker en ik voelde me 10 jaar jonger.

Ik was nieuwsgierig waarom dit zo goed werkte. En toen ik een artikel op de website van Harvard las viel het kwartje.

In het artikel citeerde Julie (de schrijfster) een onderzoek waaruit blijkt dat meditatie helpt tegen slapeloosheid en om beter te slapen. 

Het is dus wetenschappelijk bewezen dat meditatie helpt bij slaapproblemen!

Met dit nieuwe inzicht vers in mijn gedachten begon ik aan een experiment:

Hoe kan ik optimaal slapen door middel van meditatie?

Voor maandenlang probeerde ik verschillende meditatietechnieken.

Toen ik ontdekte wat het beste voor mij werkte deelde ik mijn unieke slaapmeditaties met een testgroep.

Hier zijn een aantal van de reacties die ik terugkreeg:

Ik merk dat ik beter slaap, uitgeruster wakker word, een gezelliger mens ben en meer energie heb om de dagelijkse dingen te doen.

Judith Triemstra

Ik ervaarde direct rust in mijn hoofd, mijn lichaam voelde ontspannen aan. 


Ik kon het dagelijks toe passen.

Thobien Robberts

Praktisch, helder en no-nonsense. Een aanrader!

Jaap Koning

Heb jij last van stress, piekergedachten en slaap je hierdoor slecht? 

beter slapen

Worstel jij met langdurige slaapproblemen?

En lukt het maar niet om hier vanaf te komen, hoe hard je het ook probeert?

Zo ja, dan zit je waarschijnlijk vast in de ‘vicieuze slaapcirkel’.


Dit is hoe het werkt:

Het begint met een slechte nachtrust. Je wordt moe wakker, en begint je dag gelijk met 1-0 achterstand.

De hele dag ben je chagrijnig en uitgeput. Op je werk krijg je amper iets gedaan en het lukt je steeds minder om sociaal te zijn met collega’s en vrienden. Dit veroorzaakt stress en zorgen. Hoe lang ga je dit nog volhouden? Wat als je zo slecht presteert dan je wordt ontslagen of dat je hierdoor niet in aanmerking komt voor die mooi promotie? ? En door dat gepieker, val je slechter in slaap en lig je de hele nacht wakker.

En zo is de vicieuze cirkel rond…

De gevolgen hiervan sijpelen door in elk kiertje van je leven. Iets gedaan krijgen op werk wordt onmogelijk. Je sociale leven dooft uit omdat je steeds minder energie hebt om met vrienden, familie en geliefden om te gaan. Zoiets gun je niemand. En gelukkig hoeft dat ook niet.

Kijk:

Ik schrijf over de vicieuze slaapcirkel, omdat ik deze maar al te goed ken.

Dat ik deze heb overwonnen na eindeloos experimenteren met slaapmeditaties, is één van de dingen waar ik het meest trots op ben.

En daarom deel ik graag de meditatietechnieken waarmee jij deze cirkel ook kunt doorbreken…

Bernadet Hengeveld

het slapen is opmerkelijk!

“De rust in mijn lijf is weer terug Dankjewel Frank voor deze vier weken. Ik slaap inmiddels een stuk beter. Zo goed zelfs dat ik nauwelijks mijn bed uit te branden ben. Het slapen is opmerkelijk! Deze week heb ik 2 x 10 uur en 1 x 9 uur achter elkaar geslapen! Jawel! Een wonder! Wel eventjes wakker geweest maar prettig, slaperig wakker en gelijk weer in slaap gevallen. Bijzonder!”

Waarom een slaappil niet de oplossing is voor jou 

Wist jij dat elke avond zo’n 750.000 Nederlanders een slaappil neemt?


Dat is bijna 1 op de 20 Nederlanders. En ik begrijp dat volkomen, want als je worstelt om in slaap vallen is de stap om een slaapmedicijn te gebruiken bijzonder klein en verleidelijk voor een snelle oplossing bij tijdelijke slaapproblemen.

Echter, dit is geen oplossing voor langdurige slaapproblemen. Want slaappillen zijn niet zonder gevaar.

Veel slaappillen zijn verslavend. Je hebt steeds meer nodig om in slaap te kunnen vallen en na een tijdje kun je niet meer zonder.

Je slaapkwaliteit wordt minder bij langdurig gebruik. Je valt sneller in slaap, maar pakt minder REM-slaap die er juist voor zorgt dat je de volgende dag uitgerust bent. Daarnaast zijn er nog een aantal vervelende bijwerkingen zoals; sufheid overdag, gebrek aan concentratie en emotionele afvlakking.

Het probleem is dat slaappillen niet de oorzaak van je slaapproblemen oplossen.

Heb jij alles al geprobeerd; slaapmaskers, slaappillen, supplementen, slaapthee, slaapmuziek, yoga zonder resultaat? 

De vraag is: 

Wil jij een langdurig werkende oplossing voor je slaapprobleem, zonder afhankelijk te zijn van medicijnen met het risico op verslaving en bijwerkingen?

Pak het probleem dan aan bij de wortel en ga aan de slag met meditaties, zodat je eenvoudig en langdurig je slaapprobleem oplost.

Ontmoet Dorky het pieker monster

Slecht slapen

Dorky staat ook wel bekend als het pieker monster. Het bizarre? Iedereen heeft een Dorky in zich. Alleen sommigen slapen perfect ondanks Dorky’s aanwezigheid. En anderen worstelen met inslapen of doorslapen door Dorky’s aanwezigheid.

Hoe dit kan?

Simpel:

De mensen die perfect slapen zien Dorky als hun vriend. Als Dorky piekert over van alles en nog wat, dan denken ze niet: “Stop nou eens met dat gepieker man. Ik heb morgen een belangrijke dag. Dus houd je kop en ga slapen.” Nee. De goede slapers laten Dorky uitpraten. Ze nemen hem serieus. Ze laten hem weten dat Dorky gewaardeerd wordt. Het gevolg? Dorky voelt zich op zijn gemak en stopt met piekeren.

Dan nu de mensen die slecht slapen:

Deze groep ziet Dorky als aartsvijand #1. Ze hebben een hekel aan Dorky. En ze gaan vaak een discussie aan waarin ze hem beschuldigen. Je raadt het al…

Dorky voelt zich niet gewaardeerd. En hierdoor piekert hij de hele nacht door.

Deze groep neigt vaak naar ‘slaapoplossingen’ zoals:

Slaapmaskers, slaappillen, supplementen, slaapthee, slaapmuziek, yoga, een donkere kamer, en ga zo maar door. Deze werken voor even (of helemaal niet), maar het gepieker van Dorky komt altijd weer terug.

De vraag is dus:

Hoe kun je het gepieker van Dorky stoppen zodat je beter slaapt? Zoals ik eerder al zei: Dorky is een onderdeel van jou. Iedereen heeft een Dorky (lees: pieker monster) in zich. De truc is om Dorky tevreden te houden. Op deze manier heb jij rust in je hoofd en val je als een blok in slaap. Hoe je Dorky tevreden houdt? Dit doe je door middel van mediteren.


Karin Elfers

Ik val als een blok in slaap!

Mijn hoofd wordt leeg en val als een blok in slaap Als ik nu een volle drukke dag heb gehad en veel in t hoofd zit, doe ik de 30 min Deltagolf meditatie. Mijn hoofd wordt leeg en val als een blok in slaap. Waar ik ook heel blij van wordt is de Powernap meditatie. Deze doe ik nu bijna dagelijks. Ik maak mezelf niet meer gek met "vandaag voor 23 uur naar bed" om vervolgens te gaan liggen draaien.

De ‘8 uur slaap’ -mythe (+ wat wel werkt)

Toegegeven,

Ook ik geloofde in de ‘8 uur slaap’ mythe. Totdat ik me ging verdiepen in de slaapwetenschap. En iets ontdekte wat tegen al m’n intuïtie inging...

Hierdoor heb ik nu een hele andere filosofie. Want wist je dat voor de meeste mensen 4 tot 5 uur slaap meer dan genoeg is? Nee, dit is geen grapje.

Laat me uitleggen hoe ik op zo’n sterke claim kom. Het heeft te maken met het volgende principe:

De kwaliteit van je slaap is veel belangrijker dan de kwantiteit. Er zit dus een addertje onder het gras. Als ik het over 4 tot 5 uur slaap heb, bedoel ik wel diepe slaap. Dat is namelijk de belangrijkste slaap waarin je lichaam zich herstelt. Helaas pak je diepe slaap niet zomaar aan één stuk door.


Je slaapt namelijk gedurende de nacht in verschillende fases. Je pakt een stukje diepe slaap en dan slaap je weer een tijdje licht. Probeer dus niet na deze mail nog maar 5 uur te slapen. Want door de verschillende fases heb je langer nodig om die 5 uur te pakken 😉

Maar goed, het probleem van veel mensen is dat ze geen diepe slaap pakken door stress. Door stress denkt je lichaam namelijk dat het in een gevaarlijke situatie zit en dat het constant op z’n hoede moet zijn. Óók tijdens het slapen…


Diepe slaap kan je dan wel vergeten. En meer slapen gaat ook niet werken. Want de extra slaap die je dan pakt, is niet de slaap die je nodig hebt.

Gelukkig is er ook een positieve kant van dit hele verhaal. Want je kan je slaapprobleem dus oplossen, zonder dat je hier uren per dag aan kwijt bent.

(Scheelt dat even voor de allesdoeners en workaholics onder ons 😊)

Hoe?

Door te voorkomen dat stress de kwaliteit van je slaap beïnvloedt. En dat kan perfect met meditaties.

Daarom heb ik een programma gemaakt waarmee je direct de kwaliteit van je slaap verbetert.

Zodat je met een avond van 6 tot 8 uur slaap alsnog energiek en fit wakker wordt.


Meld je dan nu aan voor de cursus: "Beter Slapen binnen 4 weken",  waarmee je direct de kwaliteit van je slaap verbetert.

Wat levert deze cursus je op?


 • Eindelijk weer goed slapen en uitgerust wakker worden
 • Je slaapprobleem wordt bij de wortel aangepakt
 • Je slaapt veel makkelijker in, maar ook door
 • Je hebt veel meer energie overdag
 • Je voelt je ontspannen en hebt het gevoel dat je dag aan kunt

De cursus bestaat uit:

 • 8 unieke slaapmeditaties (om beter in- en door te slapen) t.w.v. €39
 • 4-weekse videocursus met wetenschappelijk bewezen slaaptips t.w.v. €117
 • Naslagwerk onder elke video (perfect voor als je liever leest) t.w.v. €24
 • Korte opdrachtjes om je slaaproutine aan te scherpen (zodat je het ook volhoudt) t.w.v. €17

  En alsof dat nog niet genoeg is…

  … je krijgt nu ook deze slaapmakende bonussen:

 • Bonus #1: Masterclass Slapen t.w.v. €97
 • Bonus #2: Besloten Slaap Forum (ontmoet gelijkgestemden en stel vragen) t.w.v. €79
 • Bonus #3: Levenslange updates en toegang tot het Slaap Forum t.w.v. €53

  De totale waarde?

  €426 (wat op zich redelijk is voor een cursus waarmee je jouw slaapproblemen bij de wortel aanpakt… en het is veel voordeliger dan het inhuren van een ‘slaapcoach’).

  Jouw investering?

  Slechts €37 (dat is 93% korting).

  Maak gebruik van de tijdelijke aanbieding. 
  Betaal slechts € 37,- (inclusief niet goed geld teruggarantie)

De cursus bestaat uit:

 • 8 unieke slaapmeditaties (om beter in- en door te slapen) t.w.v. €39
 • 4-weekse videocursus met wetenschappelijk bewezen slaaptips t.w.v. €117
 • Naslagwerk onder elke video (perfect voor als je liever leest) t.w.v. €24
 • Korte opdrachtjes om je slaaproutine aan te scherpen (zodat je het ook volhoudt) t.w.v. €17

  En alsof dat nog niet genoeg is…

  … je krijgt nu ook deze slaapmakende bonussen:

 • Bonus #1: Masterclass Slapen t.w.v. €97
 • Bonus #2: Besloten Slaap Forum (ontmoet gelijkgestemden en stel vragen) t.w.v. €79
 • Bonus #3: Levenslange updates en toegang tot het Slaap Forum t.w.v. €53

  De totale waarde?

  €426 (wat op zich redelijk is voor een cursus waarmee je jouw slaapproblemen bij de wortel aanpakt… en het is veel voordeliger dan het inhuren van een ‘slaapcoach’).

  Jouw investering?

  Slechts €37 (dat is 93% korting).

  Maak gebruik van de tijdelijke aanbieding. 
  Betaal slechts € 37,- (inclusief niet goed geld teruggarantie)
€ 426,-
€ 37,-

Beter Slapen binnen 4 weken

Meld je aan en krijg direct toegang tot de cursus en alle bonussen!