Het Geheim van Succesvol Denken
23 juni 2015 
2 min. leestijd

Het Geheim van Succesvol Denken

Welke succesverhalen je ook leest, er is altijd een rode draad bij mensen die succesvol zijn. Ze konden stuk voor stuk visualiseren wat ze gingen bereiken. Net als topsporters!

Wil jij dat ook leren (of nog beter kunnen…) doe dan de onderstaande oefeningen.

Visualiseren kan lastig zijn. Een korte simpele training

Veel mensen vinden het lastig te visualiseren. Maar zelfs als je het goed kunt, kan deze korte training jou een enorme boost geven.

Visualiseren is super belangrijk

Wanneer je je intentie of doelen goed kan visualiseren kun je het al voelen alsof het nu al plaatsvindt. Logisch, want onze hersenen kennen het verschil tussen fantasie en werkelijkheid niet. Hoe beter je kunt visualiseren, hoe meer je signalen afgeeft aan je lijf die enorm motiverend werken. Eigenlijk net zoals topsporters doen!

Je hebt vast wel eens een atleten gezien die zich aan het voorbereiden waren In hun gedachten oefenen ze hun komende prestatie, maken zelfs bewegingen erbij.

Leer het nu zelf (opnieuw) met deze korte training:

Visualisatietraining

Oefening 1
Pak een foto en bekijk deze aandachtig. Probeer alles in je op te nemen. Ervaar ook eventuele gevoelens, geur, smaak en geluiden. Sluit je ogen en probeer zoveel mogelijk te herinneren. Dit is geen test maar een training. Dat je het al doet is een compliment waard!

Oefening 2
Neem nu een klein 3 dimensionaal object zoals een pen, kopje of sleutels. Bekijk het weer zoals bij de eerste oefening. Sluit je ogen en herinner je zoveel mogelijk details. Probeer ook hoe het eruit ziet als er een lamp op schijnt of wanneer je het laat draaien in de lucht. Zet het ook eens op een gevisualiseerde tafel.

Oefening 3
We bouwen verder op de vorige oefening. Probeer nu met je ogen open het object te visualiseren. Laat het boven de tafel zweven, neem het in gedachten in je handen en speel ermee. Dit kan best lastig zijn, maar train je zelf en heb vooral plezier 🙂

Oefening 4
Wanneer je zover bent dat oefening 3 lukt, stap je zelf in je eigen beeld. Verplaats jezelf in gedachten naar je favoriete plek. Voel, proef, ruik en hoor alles wat bij die plek past. Niet alleen aan die plek denken hoor, echt voelen alsof je er echt bent. Maak het zo levendig en kleurrijk mogelijk.

Oefening 5
In deze laatste oefening verplaats je je weer in de situatie van oefening 4 en ga nu de interactie aan met objecten in de buurt. Of visualiseer dat je daar bent met een vriend of vriendin. Je danst, loopt, praat of vrijt. Het maakt niet uit, maar laat al je zintuigen meewerken. Voel die ruwheid van de steen en de kou van het water.

Een boost voor je intentie
Hoe meer je deze oefeningen doet met je visie of doelen die je wilt bereiken, hoe meer dit voor je gaat werken.

Wel altijd iets dat je wilt bereiken als intentie nemen hoor!

Werkt deze korte training voor jou?

Als je er wat aan hebt gehad, laat het me weten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen