5 Tips Om Morgen Meer Tijd Voor Jezelf Te Hebben
04 maart 2015 
3 min. leestijd

5 Tips Om Morgen Meer Tijd Voor Jezelf Te Hebben

Ontbreekt de tijd om iets op te pakken voor jezelf? Gun je jezelf geen rust? In deze blog wil ik je graag een paar tips geven over hoe je zonder veel moeite veel tijd kunt besparen die je lekker aan jezelf kunt besteden en voor jou de broodnodige rust opleveren.

Ik weet dat het goed is voor me. Alleen heb ik er geen tijd voor…

De aanleiding tot dit artikel was de onderstaande mail van Naomi. Misschien herken je er wel iets (of juist heel veel) in. Je weet dat iets goed voor je is, maar doen… ho maar!

Beste Frank,

Ik maak er nu maar eens tijd voor om mijn gedachten, over wat ik je wil zeggen, op papier te zetten.

Jouw nieuwsbrieven inspireren mij. Alleen merk ik dat ik er nu niet aan toe kom om er echt rustig voor te gaan zitten. Ik zit in zo’n wervelwind op dit moment, dat het mij te veel energie kost om mijn hoofd leeg te maken en er voor te gaan zitten. Dus ik pak uit jouw nieuwsbrieven de punten die voor mij op dit moment gelden.

In het begin wilde en moest ik de nieuwsbrieven helemaal lezen van mijzelf. Alleen het werkte niet… Dus ik heb naar mijn gevoel geluisterd en mij beseft dat het nu niet de tijd is. Ik heb eerst een aantal andere zaken op te lossen voordat ik mij meer kan verdiepen.

Ik wil je nieuwsbrieven nog steeds blijven ontvangen. Ook op Facebook blijf ik nog steeds ‘fan’. Ik ben alleen nu te erg aan het zoeken, kijken en proeven van de nieuwe wereld om mij heen. Uiteindelijk weet ik dat ik langzaam op weg ben naar mijn rust.

Bedankt voor het lezen. Ik wens je nog heel veel succes toe en een mooie en fijne dag.

Groeten,
Naomi

Tijd is schaars

Bovenstaand verhaal komt in vele variaties in mijn inbox. Tijd is een schaars goed. Toch geloof ik dat we genoeg tijd hebben, we vullen het alleen een beetje lastig in.

5 Tips om zonder veel moeite tijd voor jezelf te creëren

De onderstaande tips zijn waarschijnlijk niet nieuw. Maar heb je ze ook volledig uitgevoerd? Ga er volledig voor en laat me weten wat deze tips om meer tijd te krijgen voor je doen.

 1. Zet de TV een halfuurtje eerder uit
  Gebruik deze tijd om met je ogen gesloten de dag voorbij te laten komen. Waar was je dankbaar voor vandaag?
 2. Zet de wekker een halfuurtje vroeger
  Gebruik deze tijd om je voor te bereiden op de dag. Waar kijk je naar uit vandaag? Mediteer en/of doe ontspanningsoefeningen die jou enthousiast maken voor de dag.
 3. Doseer je mailgebruik
  Spreek met jezelf af op welke tijden het handig is om je mail te checken. Bijvoorbeeld ’s ochtends van 11-12 uur en ’s middags van 15 – 16 uur.
 4. Doseer je social media gebruik
  Ook hiervoor kun je tijden met jezelf afspreken. Doe het en houd jezelf eraan. Als je heel stoer bent, probeer het dan eens een hele week zonder social media (of 1 uurtje per dag).
 5. Bootcamp je dag!
  Plan minstens 1 dag in de maand die je start om 05.00 uur en eindigt om 22.00 uur en werk de hele dag zonder email of social media afleiding. Doe alles wat je voor je uit hebt geschoven. Plan de dag ervoor wat je afgewerkt wilt hebben. Doe gedurende deze dag ook wat fysieke en ontspanningsoefeningen.

Of blijf je doen wat je altijd hebt gedaan?

Mensen kennen twee krachten die ons sturen. We gaan naar plezier toe of bewegen van pijn af. We zijn geneigd om pijn (zoals verlatingsangst) te vermijden. We hebben best wel veel (zelfs logische) voordelen om gewoontes niet te veranderen. We zijn bang om iets te missen, zijn bang om de verkeerde beslissing te nemen en noem maar op.

Wat is jouw voordeel om niet te veranderen?

Kijk zelf nog eens naar het voordeel dat je hebt om niet te veranderen. Als je wilt kun je ook de gratis zelf coaching per email bij mij doen. De komende 6 dagen vertel ik je nog veel meer over waarom het zo lastig is te veranderen.

[md_popup id=”zesdaagse” load=”true” type=”button” text=”Klik hier en meld je direct aan voor de Gratis Coaching >>”]

Over de schrijver
MooiMens
Door

MooiMens

op 02 Mar 2016

hihi Even een reactie van iemand die geen tijd heeft / maakt. Althans te weinig 1: Ik kijk zelden tv. Hooguit een uurtje in het weekend 2: Mijn zoontje slaapt heel onrustig, is veel wakker. Ik dus ook en daardoor al blij dat ik kan blijven liggen tot de wekker gaat. 3. Ik heb een webshop en controleer 3x per dag en 1x per dag ga ik antwoorden versturen 4. Ja, dat kan minder maar dan mis ik weer zulke leuke dingen als dit ;-) 5. Ik heb een kleine van 3,5 jaar, ben zzp'er en single. Ik heb maar 2 van de 14 dagen voor mezelf. Die ga ik dan niet bootcampen ;-) Blijft lastig om balans te vinden, alleen ik zou echt niet weten hoe!Groetjes Iris

Frank Bruining
Door

Frank Bruining

op 08 Mar 2016

Dank je wel. Je zult in ieder geval door de dag heen je rust/sportmomenten moeten pakken. 5 Minuutjes heb je al snel toch?

Reactie plaatsen